Teadvised...

luni, 7 noiembrie 2011

Tawaramine Shincha




Nu credeam pana de curand ca mai poate exista un ceai verde japonez mai dulce decat Gyokuro. Cand am fost in Bruxelles, am primit de la Le Palais des Thes un shincha exceptional. Era o cantitate limitata de ceai, dintr-o recolta proaspata de la inceput de primavara.
Un parfum delicat cu note de iarba proaspata si alge, cu frunze rulate sub forma de ace subtiri de un verde smarald absolut fermecator.













In momentul in care torni apa peste acest ceai, sunt eliberate valuri de arome pline de prospetime. Se obtine o licoare de un galbem palid cu reflexii verzui, cu un gust dulce cu note de ierburi proaspete , totul fiind rotunjit de un buchet fin si o aura nobila usor amaruie.
Daca se iveste ocazia sa incerci vreodata un shincha nu refuza asa o tratatie delicata.













Eu am servit acest ceai alaturi de cateva felii de persimmon. Timpul de infuzare a fost de 45 de secunde pentru prima infuzie, 50 pentru a doua si 1 miut pentru a treia. De fiecare data am folosit apa calduta la 70 de grade Celsius. Ceaiul a fost preparat intr-un ceainic Kyusu, specific japonez.


Dupa ce terminati infuziile, frunzele pot fi consumate. Sunt fragede si dulci, putand fi consumate ca atare sau cu putin sos de soia.



Niciun comentariu: