Teadvised...

miercuri, 1 decembrie 2010

Flower Power


De aceasta data, am ales sa vorbesc despre o infuzie de plante, mai exact flori, multe flori. Atat de multe si atat de parfumate, cat nici nu stii daca sa mai astepti sa le infuzezi sau sa ramai cu nasul in plic toata ziua. De obicei nu prea imi plac "ceaiurile" de plante, dar acesta este special. Parca simti primavara de fiecare data cand iti umezesti buzele cu aceasta licoare.
O nebunie de culori si miresme!
Infuzia are o culoare aramie, cu nuante de chihlimbar stralucitor. Buchetul floral dominat de note de trandafiri, musetel si crizantema este perfect rotunjit de aroma condimentata a cardamomului si gustul acrisor al petalelor de hibiscus.



Si pentu ca vorbin despre un ceai de plante, ar fi bine sa va spun si ce efecte benefice ar putea avea asupra organismului. Florile de hibiscus sunt bune pentru tratarea hipertensiunii arteriale si a unor afectiuni renale, florile de lime sunt iarasi foarte bune, avand proprietati antihipertensive, diuretice, antispastice si hepatoprotectoare. Petalele de trandafiri au proprietati benefice asupra unor afectiuni gastrice, florile de nalba au efecte emoliente si crizantemele sunt cunoscute pentru rolul anti-viral, anti-microbian si anti-micotic.
Cu siguranta un ceai cu personalitate.

Pentru infuzie am folosit 10 grame la 900ml apa la o temperatura de 90-100 grade Celsius, timp de 5-7 minute. Va recomand infuzoarele de hartie netratate. Se poate servi neindulcit, dar in cazul in care va plac bauturile mai dulci, puteti folosi un zahar candel alb pe bat.









2 comentarii:

Adriana spunea...

O combinatie de flori care are menirea sa ne relaxeze, atat prin combinatia de culori ale florilor cat si prin "buchetul" de arome pe care aceste flori il ofera...sa nu mai vorbim de amintirile placute pe care le starneste asa o combinatie. Concluzia?! Reverie....

Teadvisor spunea...

Multumesc pentru completare Adriana :)