Teadvised...

duminică, 2 octombrie 2011

Sichuan Orange PekoeSichuan OP este unul dintre cele mai cunoscute trei ceaiuri negre chinezesti utilizate in ceremonia ceaiului. Alaturi de acesta mai sunt si Keemun si Yunnan Gold. Ce este special la acest ceai e faptul ca in compozitia sa intra si muguri aurii pe langa frunze. Aceasta particularitate se mai intalneste si la cele doua ceaiuri mai sus mentionate.
Se prezinta ca un mozaic de negru, maro si auriu, frunze cu texturi fine si un parfum patrunzator. Culoarea infuziei este aramie cu o tenta usor rosiatica care dupa mai multe infuzii se va pierde treptat.Aroma este dominata de notele de malt si flori de camp, urmand a fi rotunjita de un buchet bogat cu nuante de boabe de cacao. Ne poate aminti oarecum de o ciocolata neagra foarte fina, iar daca servim acest ceai cu putin lapte, conturam puternic gustul ciocolatiu.

 Ceaiul are o dulceata proprie, subtila si eleganta. Adaugarea unui indulcitor de orice fel poate sa schimbe echilibrul dintre notele aromatice si sa nu mai simtiti adevaratul gust.Va recomand sa folositi apa la 90-95 de grade Celsius pentru a nu opari frunzele, iar cantitatea de ceai sa fie de aproximativ 4-5 grame pentru 500ml apa. Pentru un ceai mult mai rafinat, nu folositi apa de la robinet. Se recomanda folosirea unei ape de izvor.

(Multumiri Madalinei)

Niciun comentariu: