Teadvised...

vineri, 26 august 2011

A fost atelierul de ceaiuri


Dupa cum am anuntat acum ceva vreme, am tinut si sustinut la Incubator 107 un atelier despre ceremoniile ceaiului in China si in Japonia. A fost foarte frumos. Oameni minunati, care mai de care mai interesati sa afle lucruri noi despre tot ce inseamna ceai si ce putem face sa il savuram cu placere zi de zi. Am facut Ceremonia Sencha si am preparat si degustat ceaiuri japoneze de toate felurile: Tamaryokucha (preferatul majoritatii), Houji-Kariganecha, Bancha, Sencha, Matcha iri Genmaicha, Genmaicha, Aracha, Hojicha, Gyokuro. 

 
 


Am facut si Matcha, varianta traditionala si matcha latte. Printre picaturi am strecurat si o floare murata de sakura, inflorescente chinezesti si flori de amaranth. 
Pentru mine cea mai placuta surpriza a fost atunci cand unul dintre pasionatii de ceai a venit cu un set GongFu pe care l-am folosit pentru a prepara un PuErh minunat de la Drumul Ceaiului, in coaja de mandarina. 
O alta surpriza a fost Lapsang Souchang-ul. A fost una din atractiile atelierului.


 
 


Planul initial includea si un Gaiwan la care trebuia sa prepar un Oolong cu ginseng, doar ca nu am reusit sa procur unul in timp util si am preparat Jasmine Dragon Phoenix Pearls, folosind un set de degustare primit de la Demmers.
Multumesc Incubatorului si tuturor celor care au venit!
Va astept cu drag la urmatorul atelier de ceaiuri.
Mihai 'Teadvisor'

Un comentariu:

Mihaela spunea...

Foarte frumos! Mi-ar fi placut sa se organizeze ceva asemanator in Iasi.
Un pic offtopic: poti sa-mi spui mai multe despre magazinul "Plantatiile Obubu"? M-am uitat putin pe el si as fi interesata sa fac o comanda, insa nu am avut timp (si nici rabdare, recunosc) sa invetighez pe site sa vad cam cat ar costa transportul si daca plata se face cu cardul (daca e ok, daca e un site sigur - poate ai comandat deja de acolo) si daca exista o comanda minima, cat dureaza pana vine comanda si daca vine la Vama Posta (magazinul e din afara UE, e din Japonia sau de unde). Poate ma ajuti tu cu niste informatii. Multumesc! :)