Teadvised...

sâmbătă, 21 mai 2011

Feng Huang Yu Lan Xiang Oolong

豐乎骯盂蘭烏龍茶

Feng Huang Yu Lan Xiang Oolong

 Am ales sa va povestesc despre un ceai deosebit provenit din China, provincia Guandong, regiunea Feng Huang. Planta creste pe cele mai inalte zone din muntii acelei regiuni, iar acest lucru ii ofera o savoare aparte. Preparatul final, acesta depsre care va vorbesc acum, este un ceai oolong traditional fermecat cu parfumul inconfundabil al florilor de magnoliu. Aroma deosebita se simte chiar si atunci cand frunzele de ceai sunt uscate, inainte de a fi scufundate in apa calda. Pe langa dulceata caracteristica si textura cremoasa a infuziei de ceai bleu-verde, magnolia aduce un buchet floral plin de prospetime si o aroma nobila. 

 

Frunzele rulate, de un verde usor inchis, ascund printre ele petale fermecate rosiatice si galbene, realizand un mozaic extraordinar. La infuzie se elibereaza parfumurile in aburi calzi, vrajindu-ti simturile inca de la prima vedere. Atunci cand prepari un astfel de ceai trebuie sa folosesti apa de 80 de grade Celsius si un timp de infuzare de 2-3 minute. Vei obtine o infuzie perfecta si echilibrata, care pune in valoare atat personalitatea oolongului cat si finetea magnoliei. Este un ceai aromatizat natural, fiind folosite tehnici traditionale chinezesti. La fel ca la ceaiurile cu trandafiri, iasomie sau osmanthus, frunzele de ceai sunt acoperite cu flori proaspete si lasate peste noapte sa absoarba aromele si parfumurile din petalele florilor. Procesul este repetat mai multe zile la rand, in functie de cat de puternic se doreste sa fie gustul ceaiului respectiv. Apoi ceaiul este cernut prin site speciale, mai mari sau mai mici si astfel raman sau nu flori printre frunzele de ceai. 

  

Pentru o infuzie se folosesc aproximativ 3 grame de ceai la 200-300 ml apa. Dupa cum am mai spus si la alte ceaiuri, este foarte bine daca va personalizati modul de infuzare al ceaiului, in timp, plecand de la regulile de baza. Daca va intalniti vreodata cu acest ceai, va sugerez sa il incercati, este foarte interesant!

 

 

 

 

 

Niciun comentariu: