Teadvised...

luni, 16 mai 2011

Mao Feng

Yellow Mountain Fur Peak



Am ales un ceai pe care de mult am tot planuit sa il prezint. Este vorba despre Mao Feng, o specialitate din Fu Xi, An Hui, China. Fiind unul dintre ceaiurile fine ale chinezilor, merita o atentie deosebita din partea oricarui degustator. Pentru a obtine acest ceai sunt folosite frunzele din varful plantei intro combinatie echilibrata (un mugure cu o frunza si un mugure cu doua frunze). Aceasta combinatie ofera ceaiului doua caractere importante.
 



In primul rand caracterul floral si prospetimea infuziei cat si parfumul delicat al frunzelor. Atunci cand este infuzat se obtine o bautura rafinata, cu note sublime de orhidee si o culoare galbena stralucitoare. Gustul delicat si revigorant este perfect rotunjit de caracterul puternic al infuziei. Se resimte o dulceata aparte, cu usoare influente de nuca verde frageda.
Cand infuzezi Mao Feng, trebuie sa respecti ritualul ceaiului verde si sa nu depasesti temperatura de 80 de grade Celsius. Infuzia se realizeaza cel mai bine intr-un ceainic din portelan sau sticla. Daca nu, puteti face la fel ca mine si sa folositi un ceainic din ceramica.



Timpul de infuzare este foarte scurt. Pentru prima infuzie 1-1+1/2 minute iar pentru a doua infuzie maxim 2 minute. Acum depinde si cum preferati sa va serviti ceaiul. Daca doriti o aroma mai intepatoare, va puteti stabili un timp al dumneavoastra. Nu este o regula batuta in cuie, ideal fiind ca fiecare sa isi prepare ceaiul dupa propriile gusturi si sa experimenteze pana cand ajunge la cel mai bun rezultat.



Niciun comentariu: