Teadvised...

miercuri, 28 decembrie 2011

Xue Ya



Un ceai nobil si delicat despre care intentionam de mult sa vorbesc. Vine din Provincia Fujian, China si ne incanta privirea cu un ansamblu impresionant de frunze tinere si muguri argintii. Este cules pe la inceput de primavara si uscat imediat.

Ceaiul are un parfum plin de prospetime cu nuante de ierburi proaspete. Dupa infuzare se obtine o bautura de un galben palid, parfumata cu delicatete. Gustul este tipic unui ceai alb rafinat, usor floral cu note subtile de castane coapte si un buchet ierbos care contureaza perfect aroma de baza a ceaiului.



Daca vrei sa incerci ceva cu totul special merita sa alegi un Xue Ya, cunoscut de altfel si sub numele de Snow Buds.



Pentru infuzare am folosit  3g de ceai pentru un ceainic de 200 ml apa. Temperatura nu trebuie sa fie mai mare de 75 de grade celsius, iar timpul de infuzare este cuprins intre 2-7 minute. Il poti tine pana la 7 minute in ideea in care nu iti place subtilitatea extravaganta a ceaiului alb si vrei o licoare ceva mai concentrata.


Ceaiul se serveste ca atare, neindulcit, nici macar cu miere, dar il puteti asorta unui moment de liniste sufletasca. Infuzie placuta!



Este foarte probabil ca acest ceai sa fie printre sortimentele de pe magazinul on-line TEADVISOR.

Niciun comentariu: