Teadvised...

vineri, 3 septembrie 2010

Oothu White Tea




[BIO WHITE OOTHU]

 Ceaiul de astazi se numeste “Bio White Oothu”, un ceai alb din sudul Indiei care dupa parerea mea seamana foarte mult cu Pai Mu Tan, rivalul sau Asiatic. Plantatia de ceai Oothu a fost prima care a adoptat principiile bio dinamice de productie si cultivare al plantelor de ceai in India. Planta creste intr-un mediu perfect ecologic, zona fiind inconjurata de paduri tropicale cu o diversitate bogata de flora si fauna.  Astfel rezulta ceaiul perfect controlat biologic.

Licoarea este usor galbuie si stralucitoare cu un gust usor condimentat cu note subtile pamantii de alune de padure si samburi de cacao. Cu toate astea ceaiul nu este astringent, ba chiar mai mult, se simte o prospetime exotica care se pastreaza chiar si la a 3-a infuzie.  L-am infuzat la aproximativ 75 de grade folosind cam 2,5 grame.  Nu stiu exact pentru ca am pus jumatate din Sample Pack-ul primit de la ceainarie. Timpul de infuzare variaza, intre 1 minut pentru o aroma usoara si extrem de subtila, pana la 3-4 minute pentru un gust mai complet.  Este un ceai delicat, usor dulceag, cu un buchet  fin. 
Aspectul spectaculos al frunzelor mozaicate aduc un aer regal acestui ceai alb combinand cu success frunze late,  muguri, frunze ascutite cu irizatii argintii(asemanator celebrului Bai Hao Yinzhen, mai cunoscut sub numele de Silver Needle), frunze partial rulate si cateva de grad Dust . Frunzele pot fi reinfuzate, de 2-3 ori, marind totusi timpul de infuzare cu 30-60 secunde. Puteti chiar sa incercati sa mariti si temperatura  apei  si astfel caracterul infuziei se va schimba radical. Gustul devine ceva mai astringent, mai condimentat decat la prima infuzie.











Niciun comentariu: