Teadvised...

vineri, 15 iulie 2011

Bai He Cha

Infuzia de floare de crin



Licoarea obtinuta in urma infuzarii florilor de crin ajuta la decogestionarea cailor respiratorii cu ameliorarea simptomelor de tuse, limpezeste sufletul prin eliminarea oboselii si a iritabilitati, reduce febra si are un efect usor calmant. Este un "ceai" care merge foarte bine baut seara, inainte de culcare.
Hraneste pielea si contribuie la eliminarea ridurilor, fiind un ingredient important in tratamentele traditionale pentru infrumusetare.











Dupa o astfel de prezentare, trebuie mentionat faptul ca este o infuzie dulceaga, cu o tenta florala pronuntata, rotunjita de un buchet fin. Are o culoare aramie deschisa, stralucitoare. florile se desfac in apa si creeaza un spectacol de culoare printre abur si picaturi de apa.


 Pentru infuzie am folosit un ceainic de sticla cu o capacitate de aproximativ 250-300 ml. Apa a fost de 90 de grade Celsius si timpul de infuzare a fost de 4 minute. Cantitatea de planta folosita a fost de 3 grame.




Va recomand sa incercati aceasta infuzie florala minunata, atat pentru proprietatile ei medicinale cat si pentru aroma deosebita pe care o detine.



Niciun comentariu: