Teadvised...

joi, 14 iulie 2011

Feng Huang Dan Cong Wu Long

Ceaiul imperial al Dinastiei Song

Perioada de recolta: primavara



Cu o vechime de peste 900 de ani, acest ceai din provincia Guangdong, ne imbogateste simturile cu o aroma dulce cu note florale si fructate. Foarte interesant mi s-a parut cum isi schimba nuantele aromatice de la o infuzie la alta. Prima infuzie este foarte delicata avand note subtile de miere si o culoare fina aurie. La a doua infuzie capata un parfum floral, cu nuante de floare de portocal si un aftertaste usor amarui. Culoarea devine mai intensa. De la a treia infuzie rasar aromele fructate din frunze. Se simte o aroma catifelata de piersici dominata de dulceata pulpei de rambutan.



Acest ceai se obtine din frunzele culese dintr-un copac numit Dan Cong, care creste drept avand ramurile spre varf dispuse in forma unei umbrele. In urma proceselor de prelucrare se obtin frunzele lungi, usor rasucite si colorate in nuante de toamna, maronii cu irizatii ca de aur.



Pentru preparare este ideal sa aveti un set Gonfu, astfel avand posibilitatea de a-l infuza dupa metoda traditionala. Pentru preparare am folosit aproximativ 4 grame de ceai pentru o cantitate de 300 ml de apa la o temperatura de 75 de grade celsius. Prima infuzie a fost de 30 de secunde, a doua a avut un timp de infuzare mai scurt, de 15-20 de secunde iar a treia a stat aproape un minut.



Multumiri celor de la Drumul Ceaiului, care mi-au facut acest minunat cadou.

Un comentariu:

drumul ceaiului spunea...

sa va fie de bine!)