Teadvised...

duminică, 23 ianuarie 2011

China Mini Gold Pagoda

Golden Pyramid




O specialitate de ceai care imita arhitectura chinezeasca. Sub forma celebrelor turnuri "Pagoda", acest ceai este realizat prin legarea unor frunze de ceai negru Yunnan cu un fir subtire de matase. Frunzele sunt de calitate Flowery Orange Pekoe, calitatea intai pentru ceaiul negru chinezesc, cu multi muguri aurii.
In apa fierbinte se desface asemenea unui boboc de trandafir raspandind culori calde pamantii si parfumuri florale.



Gustul este dulce usor condimentat cu note de malt si flori de camp, rotunjit de un buchet de fin. Este un adevarat rasfat pentru iubitorii de ceaiuri negre chinezesti. Datorita provenientei, acest ceai din provincia Yunnan, iti poate aminti de un Pu-erh tanar la ultimele infuzii. Pentru preparare se foloseste o piramida la 250 ml de apa fierbinte (100 grade Celsius). Timpul de infuzare este relativ, deoarece oricat ar ramane in ceianic sau in ceasca, infuzia nu devine amara, doar mai pierde din caracterul floral, mergand spre un gust mai puternic.



Infuzia rezultata la 2 minute
de la inflorirea cealilui

Piramida proaspat desfacuta
 Se poate reinfuza, doar cu apa la 100 grade Celsius si se lasa mai mult la infuzat. Ce nu am mentionat la prima infuzie este ca atunci cand il prepari si doresti sa obtii gustul perfect, dupa ce se desface ceaiul, il mai lasi la infuzat inca 1-2 minute.








Daca nu il gasiti in Romania, va recomand sa cautati China Golden Yunnan, care are un gust asemanator, foarte apropiat.
Recomandarea mea este sa il serviti fara indulcitori, deoarece frunzele au o dulceata caracteristica, iar pentru prezentare sa folositi accesorii din sticla.



In timpul infuzarii




Niciun comentariu: